Recept
« Terug naar recepten
					
						Appel-aspergeslaatje met geitenkaas
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Appel-aspergeslaatje met geitenkaas
Een heerlijk appel-aspergeslaatje met geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									lekker van bij ons
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Appel-aspergeslaatje met geitenkaas te bereiden
  Pel de asperges en was ze. Bind ze in bussels en kook ze gaar (zo’n 10 minuten) in licht gezouten water.
Laat ze uitlekken en snij ze in stukjes.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in sneetjes.
Wikkel rond elk geitenkaasje een fijn sneetje spek. Gril ze zo’n 3 minuten in de oven: het spek moet goudbruin gebakken zijn.
Meng alle ingrediënten van de vinaigrette.
Was de waterkers, zwier hem droog en verwijder de steeltjes.
Verdeel de waterkers, de appel en de stukken asperge op kleine bordjes en laat in het midden een beetje plaats open.
Besprenkel het slaatje met de vinaigrette, leg een warm geitenkaasje in het midden en dien onmiddellijk op.
									Laat ze uitlekken en snij ze in stukjes.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in sneetjes.
Wikkel rond elk geitenkaasje een fijn sneetje spek. Gril ze zo’n 3 minuten in de oven: het spek moet goudbruin gebakken zijn.
Meng alle ingrediënten van de vinaigrette.
Was de waterkers, zwier hem droog en verwijder de steeltjes.
Verdeel de waterkers, de appel en de stukken asperge op kleine bordjes en laat in het midden een beetje plaats open.
Besprenkel het slaatje met de vinaigrette, leg een warm geitenkaasje in het midden en dien onmiddellijk op.
                    