KookJij

Ananas met zoete kokossaus

Een heerlijk ananas met zoete kokossaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ananas met zoete kokossaus te bereiden

snijd de ananas in 8 plakken van 11/2 centimeter dik.Snijd de schil eraf en verwijder de harde kern.Halveer de schijven.Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil eraf.Pers de sinaasappel uit.Breng in een pan het sinaasappelsap met 75 mililiter water,de sinaasappelrasp en suiker aan de kook en los de suiker al roerende op.Leg de ananas in de siroop en laat hem 5 minuten zachtjes koken.Roer de kokosmelk door de siroop en laat de ananas nog 3 minuten zachtjes sudderen.Laat de ananas in de saus afkoelen en zet hem minstens 1 uur in de koelkast.Neem de ananas uit de koelkast.Schep het ijs in 4 wijde coupes en verdeel de ananas eromheen.Schep de kokossaus erover en bestrooi het gerecht met de munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Laura

Laura zegt:
Heeeeeeeeeeey we moeten op school een kookopdracht doen voor proef. Ik ga dit gerechtje gebruiken het ziet er zo lekker uit.
Hmm krijg al water van in mijn mond:p:p:p
stefanie

stefanie zegt:
Zo lekkker.
cobie noordman

cobie noordman zegt:
Heeey

Echt super lekker recept hoop ik.
Het ziet er erug lekker uit

xx