KookJij

Amuse van gekarameliseerde scampies

Een heerlijk amuse van gekarameliseerde scampies recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: marianneoud
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amuse van gekarameliseerde scampies te bereiden

Maak eerst de karamelsaus. Meng alle ingrediënten voor de saus in een pannetje. Verhit de pan en breng langzaam aan de kook. Laat zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur Verhit de olijfolie in een wok tot de damp er vanaf slaat. Roerbak hierin de knoflook met de ui goudbruin. Voeg garnalen, 2 el van de karamelsaus en de chili-olie toe. Kook e saus in circa 1 minuut zover in dat de garnalen nog net bedekt zijn. Voeg de bosuitjes toe en roerbak het geheel nog circa 30 seconden. Serveer de garnalen met de rest van de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Pascalle

Pascalle zegt:
Super lekker recept. Echt een aanrader!
Annie van Bergen

Annie van Bergen zegt:
Complimenten . Ik moet ergens inspiratie vandaan halen Blij dat het hier kan en weet je Het lukt ook nog altijd Iedereen vind het Heerlijk al mijn vrienden Waar heb je dat weer vandaan hahah Liefs Annie
Maastricht;);););)
Ien

Ien zegt:
topper
nikkiej

nikkiej zegt:
prachtige amuse. zeer geschikt voor een luxe avond. heb ipv een gewone ui een rode ui gebruikt en in plaats van bosui zelfgekweekte bieslook in stukken van 2 cm.