KookJij

Amandelpiano

Een heerlijk amandelpiano recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amandelpiano te bereiden

Klop de boter op met een garde.
Klop de banketbakkersroom samen met de amandelspijs en de amandellikeur door de boter. Klop tot er een luchtige crème ontstaat.
Snijd de cake in de lengte in 3 plakken.
Smeer de crème op de plakken cake en leg ze weer op elkaar.
Besmeer de zijkant ook met crème en zet het taartje in de koelkast.
Smelt de chocolade, smeer deze met een kwastje op reepjes plastic en leg deze reepjes met de chocoladekant op het taartje (laat tussen de reepjes ruimte over).
Bestrooi het geheel nu met poedersuiker en trek als de chocolade hard is geworden, het plastic eraf.
Steek een omgebogen paperclip in iedere hazelnoot.
Kook de suiker met de glucosestroop en wat water tot karamel.
Pak de hazelnoot met de paperclip vast en dompel deze in de karamel.
Hang deze meteen met de paperclip op, zodat de karamel kan uitzakken.
Laat de karamel hard worden en zet deze dan, zonder paperclip, als muzieknoten op de amandelpiano.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

franeke

franeke zegt:
zeker de moeite om het te proberen !
kambijoleriota rosa emigrasia

kambijoleriota rosa emigrasia zegt:
ik heb het gepobeerd en het is echt lekker:)
anoniempje

anoniempje zegt:
lijkt me lekker, vooral omdat ik op pianoles zit;)