KookJij

Aardbeienmousse met munt

Deze aardbeienmousse met munt is een heerlijk zomers nagerecht. De munt geeft een frisse twist aan het dessert.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeienmousse met munt te bereiden

  1. Van 400 gram aardbeien de mooiste 6 achterhouden voor de afwerking. De overige aardbeien in stukken snijden en met de 100 cc water kort opkoken.
  2. In koud water de gelatine 5 minuten laten weken.
  3. Met staafmixer de aarbeienmoes pureren. De gelatine toevoegen als de aardbeienmoes van het vuur af is.
  4. Van de munt de mooiste blaadjes achterhouden voor de garnering. De overige blaadjes klein snijden en aan de aardbei-puree toevoegen. Laten afkoelen.
  5. Intussen de slagroom met twee eetlepels candarel suiker stijf kloppen. Als de puree voldoende is afgekoeld deze omscheppend toevoegen aan de slagroom en goed mengen.
  6. In coupes doen en in de koelkast zetten (1/2 uurtje ongeveer). Als garnering een blaadje munt en een in plakjes gesneden aardbei erop leggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Addie

Addie zegt:
Hallo Tania,
Had geen aardbeien maar wel mango's in huis en heb je recept dus gemaakt met mango. het is heerlijk. Had nog wel twee eidooiers au bain marie geklopt en erdoor geschept.
kookgroet, Addie.
Tania

Tania zegt:
Ik heb de candarel zoetstof gebruikt. Dit wil niet zeggen dat er geen andere suiker gebruikt kan worden hoor. Gewone of een ander merk zoetstof zal waarschijnlijk hetzelfde resultaat geven. Groetjes, Tania
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Tania, lijkt me lekker, maar bedoel je met Candarel suiker de zoetstof van het merk Candarel of is het gewone suiker?
Groetjes Gerda:p