Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardbeienmousse met munt
						PT15M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardbeienmousse met munt
Deze aardbeienmousse met munt is een heerlijk zomers nagerecht. De munt geeft een frisse twist aan het dessert.
            
            
					
									Recept van:
									Tania Heeren
								
																
									Bereidingstijd:
									 15 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											7
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Onbekend
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardbeienmousse met munt te bereiden
- Van 400 gram aardbeien de mooiste 6 achterhouden voor de afwerking. De overige aardbeien in stukken snijden en met de 100 cc water kort opkoken.
 - In koud water de gelatine 5 minuten laten weken.
 - Met staafmixer de aarbeienmoes pureren. De gelatine toevoegen als de aardbeienmoes van het vuur af is.
 - Van de munt de mooiste blaadjes achterhouden voor de garnering. De overige blaadjes klein snijden en aan de aardbei-puree toevoegen. Laten afkoelen.
 - Intussen de slagroom met twee eetlepels candarel suiker stijf kloppen. Als de puree voldoende is afgekoeld deze omscheppend toevoegen aan de slagroom en goed mengen.
 - In coupes doen en in de koelkast zetten (1/2 uurtje ongeveer). Als garnering een blaadje munt en een in plakjes gesneden aardbei erop leggen.
 
                    
Addie zegt:
Had geen aardbeien maar wel mango's in huis en heb je recept dus gemaakt met mango. het is heerlijk. Had nog wel twee eidooiers au bain marie geklopt en erdoor geschept.
kookgroet, Addie.