KookJij

Aardappelsoepje met gerookte paling en katenspek

Regelmatig zie ik hem 's avonds voorbij komen op t.v. en behalve dat hij altijd lekkere recepten heeft ziet het er ook zo ontzettend gezellig uit. Je zou zo aan willen schuiven bij Jeroen Meus in het programma Dagelijkse Kost. Zijn recept voor 'aardappelsoep met gerookte paling' heb ik als basis gebruikt voor deze soep. Ik heb niet alleen aan de ingrediënten het een en ander veranderd, ik heb ook de bereidingswijze aangepast. Niet omdat ik het beter weet dan Jeroen Meus maar gewoon omdat ik niet gewend ben om volgens recept te koken. Aan de hand van de ingrediënten die ik gebruikt heb en de foto's die ik gemaakt heb ik het recept naar mijn idee uitgewerkt. De 'samenwerking' tussen Jeroen en mij verliep prima en resulteerde in deze heerlijke soep.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Soepen - met Groente
  3. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelsoepje met gerookte paling en katenspek te bereiden

  1. Snipper de uien en hak de knoflook fijn, fruit ze in hete boter in een grote soeppan, roer regelmatig en laat de uien niet verkleuren.
  2. Snij het donkergroene gedeelte van de prei (dit gebruiken we niet) snij de prei in grove stukken en was het goed en doe dit bij de uien in de pan en roer het goed door elkaar.
  3. Snij de knolselderij in blokjes en voeg het toe aan de rest in de pan, en roer het weer goed door elkaar.
  4. Snij de geschilde aardappelen in blokjes en doe dit ook bij de rest in de pan. blijf goed doorroeren om aanbranden te voorkomen. Laat dit zachtjes verder stoven.
  5. Voeg de (hete) bouillon en de laurier, peterselie en tijm toe. Doe de deksel op de pan en laat de soep ongeveer 30 minuten op een klein pitje zachtjes pruttelen.
  6. Haal dan de laurier, tijm en peterseliestengels eruit en pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
  7. Voeg dan in reepjes gesneden katenspek en de room toe.
  8. Verwijder eventueel de onderste houterige stukjes van de zeekraal en blancheer deze een paar minuutjes in kokend water.
  9. Snij de palingfilets in reepjes.
  10. Lepel de soep in borden en garneer met stukjes paling en zeekraal.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Als je de paling en de zeekraal weg laat, is de soep iets minder luxe maar nog steeds erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst