Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappelsalade met Opperdoezer Ronde
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappelsalade met Opperdoezer Ronde
Een heerlijke aardappel om aardappelsalade mee te maken is de
Opperdoezer Ronde. Jammergenoeg is hij maar beperkt verkrijgbaar dus
als hij te koop is maak ik er dankbaar gebruik van. Deze aardappelsalade
was dan ook weer erg geslaagd. Heb je geen Opperdoezer dan kun je
natuurlijk ook een ander aardappelsoort gebruiken.
Lekker bij de bbq, picknick of gewoon om mee naar je werk te nemen.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappelsalade met Opperdoezer Ronde te bereiden
- Schil de aardappelen zo dun mogelijk en kook ze 10 tot 15 minuten totdat ze nog net niet helemaal gaar zijn. Laat ze afkoelen en haal de pitten eruit en snij ze hapklare stukjes en doe ze in een kom.
- Kook de eieren (hard) en laat ze schrikken.
- Bak de spekreepjes uit tot krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar en zet deze opzij.
- Snipper de sjalot fijn, snij de lente uitjes in dunne ringetjes, pel de eieren en snij ze in stukjes, doe dit allemaal bij de aardappelen in de kom, schenk de dressing eroverheen en schep het door elkaar.
- Was de sla en maak ze droog, leg het op een schaal en schep de aardappelsalade erop. Garneer met een (of enkele) hardgekookte eieren en strooi er wat fijngeknipte peterselie overheen. Geef er nog een draai met de pepermolen overheen.
 
                    





 
					


