Recept
« Terug naar recepten
					
						Aardappelquiche
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Aardappelquiche
Een heerlijk aardappelquiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Sascha ten Brink
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Metro 200913
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Aardappelquiche te bereiden
  Warm de oven voor op 200 graden C. 
Schil de aardappels, halveer ze en kook ze in water met zout gaar.
Zeef intussen de bloem boven een kom.
Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe.
Snij de koude boter in kleine blokjes.
Wrijf met een koele hand de blokjes boter met de bloem tussen de vingers tot een kruimeldeeg.
Pureer de helft van de gekookte aardappels en laat volledig afkoelen.
Voeg 1 ei en de koude aardappelpuree toe aan de gezeefde bloem en kneed tot een soepel deeg (voeg indien nodig nog 1 eetlepel bloem toe).
Vet de springvorm in met boter.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
Leg het deeg in de vorm.
Druk het goed aan.
Prik op meerdere plaatsen in met een vork.
Snij de rest van de aardappels in blokjes.
Snij de zalm in reepjes.
Was de lente-ui en snij deze in ringetjes.
Doe de aardappels, zalm en lente-ui in de vorm.
Klop de rest van de eieren los met de room en de fijngehakte peterselie.
Giet dit over de vulling in de vorm.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
									Schil de aardappels, halveer ze en kook ze in water met zout gaar.
Zeef intussen de bloem boven een kom.
Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe.
Snij de koude boter in kleine blokjes.
Wrijf met een koele hand de blokjes boter met de bloem tussen de vingers tot een kruimeldeeg.
Pureer de helft van de gekookte aardappels en laat volledig afkoelen.
Voeg 1 ei en de koude aardappelpuree toe aan de gezeefde bloem en kneed tot een soepel deeg (voeg indien nodig nog 1 eetlepel bloem toe).
Vet de springvorm in met boter.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.
Leg het deeg in de vorm.
Druk het goed aan.
Prik op meerdere plaatsen in met een vork.
Snij de rest van de aardappels in blokjes.
Snij de zalm in reepjes.
Was de lente-ui en snij deze in ringetjes.
Doe de aardappels, zalm en lente-ui in de vorm.
Klop de rest van de eieren los met de room en de fijngehakte peterselie.
Giet dit over de vulling in de vorm.
Bak de quiche in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin.
 
                    





 
					