KookJij

Aardappelpuree met witloof en Zwarte Woudham

Een heerlijk aardappelpuree met witloof en zwarte woudham recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelpuree met witloof en Zwarte Woudham te bereiden

Aardappelen in licht gezouten water gaar koken.
Zwarte Woudham samen met het witloof fijn gesneden aanbakken in een beetje boter.
Aardappelen afgieten en pureren goed kruiden, eitje toevoegen en olijfolie. Voeg de Zwarte Woudham & witloof toe roer dit alles goed onder elkaar.
Neem een vuurvaste schotel boter deze goed in de puree erin en 15 min in een voorverwarmde oven op 180°C laten bruin worden. Serveer zeer warm.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Goede morgen allemaal , ik gebruik zwarte woud ham maar jullie mogen ham nemen die jullie lekker vinden zelfs gerookt spek is er heerlijk bij.
En wat het ei betreft vers van de pers is een rauw ei fijne zondag nog groetjes van ons3 :);):p
nettyzomer

nettyzomer zegt:
Ga het vanmiddag gelijk uitproberen, alleen heb ik nog een vraag; moet een rauw ei zijn wat er doorheen moet, zou hier graag een antwoord op willen hebben, groetjes netty.
sunny

sunny zegt:
Dankjewel atje voor je reactie, maar volgens google is plaatham ook een streekproduct en hier in het westen niet verkrijgbaar maar een goede rauwe ham voldoet dan ook toch ?
vr. gr sunny

Bij diverse supermarkten te koop als:
Schwarzwalder Schinken.
Redactie KookJij
atje

atje zegt:
Goede dag, je kan voor zwarte woud ham ook plaat ham gebruiken, deze wordt Gbr vd Plas uit Tilburg gemaakt, is verkrijgbaar bij div slagers en supers.
Vr gr at van hoorn[slager]
netty zomer

netty zomer zegt:
Hoi, kun je ook wat anders er doorheen doen, dan zwarte woudham en moet het een gekookt eitje zijn wat er doorheen moet? Groetjes netty.
sunny1951

sunny1951 zegt:
Hallo Hilde, ziet er smakelijk uit zeker met dit herfstige weer alleen is zwarte woudham mij niet bekend is daar ook een alternatief voor?
:p