KookJij

Recept voor Aardappelplakjes met knoflook en kaas

Een heerlijk aardappelplakjes met knoflook en kaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie: 605 kCal energie
15 Gram eiwit
41 Gram vet
42 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Allerhande
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Schil 1 kilo vastkokende aardappelen en snij de aardappelen in dunne plakjes .
Laat de oven warm worden op 200 graden.
En maak de binnenkant van een ovenschaal vet met boter of olie. Gebruik hiervoor een kwastje.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje aardappelschijfjes.
Pel 4 tenen knoflook en snij die zo klein mogelijk.
Verdeel een beetje van de knoflook over de aardappellaag en strooi er een beetje peper en zout over.
Leg hier weer een laagje aardappelplakjes op en doe daarop weer knoflook, zout en peper.
Doe dit net zo lang tot alle aardappelschijfjes op zijn.
Op de laatste laag hoeft geen knoflook, peper en zout.
Giet 250 milliliter slagroom over de aardappelschijfjes en strooi er 150 gram gemalen oude Goudse kaas over.
Snij 30 gram boter in kleine stukjes en verdeel die over de kaas.
Leg een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schaal 1 uur in de oven
Het aluminiumfolie kan er na 30 minuten af!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Heb het gemaakt , maar dan niet in de oven.
Anti-aanbakpan & Croma, ongezonder, maar lékkerrrrr!
Gegeten met mayo/ fritessaus......nóg ongezonder, maar genóten!
Morgen gaan we weer op de dr.Frank, maar nu ff een uitspatting!
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Heb het vandaag gemaakt met schijfjes ui tussen de aardappel zonder de boter, heerlijk!
Pamela Zwart

Pamela Zwart zegt:
Ook lekker met restjes groenten er tussen.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Een machtig recept, heb het intussen gemaakt, gebruikte gemalen gruyere en die boter: als het roomboter is voegt het iets toe aan de smaak, dan maar wat machtiger. At er gewoon sla bij, zonder enige toevoeging. En luisterde naar Mozart.
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Lijkt me lekker, ga het morgen maken maar dan zonder de boter, een laag kaas is vet genoeg.
Goed idee zeg, aardappelgratin met verse knoflook!
Sascha ten Brink

Sascha ten Brink zegt:
Bereiding aangepast!
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
ik denk dat er een deel bereidingswijze mist he