Recept
« Terug naar recepten
Aardappelkrieltjes in hun jasje in een hartig taartje
PT30M
Aardappelkrieltjes in hun jasje in een hartig taartje
Een heerlijk aardappelkrieltjes in hun jasje in een hartig taartje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelkrieltjes in hun jasje in een hartig taartje te bereiden
Krieltjes in schil beetgaar koken in licht gezouten water afgieten en in schijven snijden.
Bak deze krokant aan in boter met Provençaalse kruiden.
Voor het deeg alle ingrediënten in een kom en met de mixerkneedhaken goed mengen.
Strooi bloem op het aanrecht en rol het deeg zeer goed en dun uit met een deegrol, verdeel het deeg in vier stukken.
Beboter en bestrooi de taartvormpjes met bloem,verdeel het deeg in de taartvorm, duw goed aan, het overtollige deeg met een deegrol eraf rollen. Leg het de overschot van het deeg op bakpapier om grissini's te maken :gewoon een meetlat op het deeg leggen en reepjes snijden. Bak de taartjes gevuld met bonen of erwten gedurende 10 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
Indien geen bonen of erwten in huis: plan trekken en er rijst in leggen zoals ik het gedaan, heb ging prima.
Haal uit de oven en verwijder de rijst.
Vul de taartjes met de aardappelen en zet nog een tiental minuten in de oven samen met de grissini's.
Bak deze krokant aan in boter met Provençaalse kruiden.
Voor het deeg alle ingrediënten in een kom en met de mixerkneedhaken goed mengen.
Strooi bloem op het aanrecht en rol het deeg zeer goed en dun uit met een deegrol, verdeel het deeg in vier stukken.
Beboter en bestrooi de taartvormpjes met bloem,verdeel het deeg in de taartvorm, duw goed aan, het overtollige deeg met een deegrol eraf rollen. Leg het de overschot van het deeg op bakpapier om grissini's te maken :gewoon een meetlat op het deeg leggen en reepjes snijden. Bak de taartjes gevuld met bonen of erwten gedurende 10 min in een voorverwarmde oven op 180°C.
Indien geen bonen of erwten in huis: plan trekken en er rijst in leggen zoals ik het gedaan, heb ging prima.
Haal uit de oven en verwijder de rijst.
Vul de taartjes met de aardappelen en zet nog een tiental minuten in de oven samen met de grissini's.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
derbyke zegt: