KookJij

Aardappel in de schil met kaas en tomaat

Een heerlijk aardappel in de schil met kaas en tomaat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel in de schil met kaas en tomaat te bereiden

Aardappels goed wassen en in een pan met ruim kokend water ca. 15 minuten koken.
De oven voorverwarmen op 190°C.
De aardappels uit de pan nemen en in alluminiumfolie wikkelen en 30 minuten in de oven laten garen.
Snij intussen de tomaten in partjes, ontdoe ze van de pitjes en snij ze in blokjes. Snipper de teentjes knoflook. Meng deze in een schaaltje met de tomaat en bestrooi met pizzakruiden. Verder zout en peper naar smaak toevoegen en doorroeren.
Haal de aardappels uit de folie en snij ze in de lengte doormidden. Maak met een lepel in alle helften een uitholling en doe hier het tomatenmengsel in. Strooi hierover de kaas.
Plaats de aardappel in een ovenschaal een minuut of 10 onder de grill todat de kaas gesmolten is.

Mijn kookverhaal (Edwin van de Wege)

Toevallig kwam ik op dit receptje omdat we niets voorbereid hadden en de winkels inmiddels gesloten waren. Het is dus ontstaan door het hetgeen we voorhanden hadden in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jani1936

jani1936 zegt:
ik had ruim 1.5 eetlepels gebruikt dan weet je het wel he. toch erg bedankt voor de aanwijzing. groetjes jan
Edwin

Edwin zegt:
Jani, ben ik ook en we moeten ergens beginnen. Daar is deze site dan ook erg geschikt voor.
Ik heb de pizzakruiden naar eigen smaak toegevoegd en even geproefd. Ik den dat er ongeveer 2 theelepeltjes zijn in gegaan. De kaas heb ik er heel licht overheen gestrooid zoals je op de foto kunt zien. Het is een beetje smaak afhankelijk.

Gr.Edwin
jani

jani zegt:
Beste kokedwin,
klopt, alleen de hoeveelheid kaas en pizzakruiden en ik zei al, ik ben een beginneling. jani
kokedwin

kokedwin zegt:
Jani, even bij de ingredienten kijken. Daar staan de hoeveelheden al bij en voor Els, dat is natuurlijk sneller maar als je de aardappelen schrapt dan ben je ook de specifieke smaak van de schil kwijt.
jani19361

jani19361 zegt:
lIJKT MIJ HEEL LEKKER MAAR WAAROM GEEN HOEVEELHEDEN AANGEGEVEN?
LIJKT MIJ VOOR EEN AANKOMEND AMATEURKOK WEL ZO GEMAKKELIJK.
MISSCHIEN KUN JE DIT ALSNOG DOEN? BVD JANI:p
elzebub

elzebub zegt:
Een lekker recept maar het kan eenvoudiger. Schrap de aardappels onder de kraan,leg ze stergewijs op dubbel keukenpapier in de magnetron op hoogste stand 4 min., omdraaien en weer 4 min.( pas op kokend heet) in allufolie wikkelen. 1 kwartier wachten en klaar. Of naar jouw recept 10 min onder de gril met de kruiden.
groetjes Els.:p
angela

angela zegt:
Lijkt een beetje op het sausje voor konijn in het zuur alleen doe je dan kruiden en peperkoek en stroop erbij.
resi,

resi, zegt:

Bedankt voor je reactie,Resi.
Edwin van de Wege

Edwin van de Wege zegt:
Dat gaat heel makkelijk. Zodra je vlees gebraden is dan dit uit de pan nemen. Lauw of heet water voorzichtig aan het bakvet toevoegen. Een gesnipperd uitje erbij en aan de kook brengen. Laat het een minuutje of 2 pruttelen zodat de ui zacht wordt. Vervolgens een koffielepel Maïzena met 1/4 kopje azijn mengen en bij de saus roeren. Nog even al roerend laten sudderen tot er een mooie gladde saus ontstaat. Eenvoudig, snel maar lekker fris.
resi

resi zegt:
Ja, dat zure uiensausje daar van wil ik ook welgraag een recept van,groetjes,Resi.
angela

angela zegt:
nou word ik ook wel heel nieuwsgierig naar dat zure uiensausje
grt angela