KookJij

Aardappel- en kippenballetjes met maïs en geroosterde paprikasaus

Een heerlijk aardappel- en kippenballetjes met maïs en geroosterde paprikasaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: aardappel.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel- en kippenballetjes met maïs en geroosterde paprikasaus te bereiden

Aardappelballetjes: Gaar de geschilde aardappelen in licht gezouten water. Giet af en pureer. Meng de de (ontdooide of uitgelekte) maïs en het gehakt. Voeg hierbij het ei.

Snipper de lente-uien, peterselie en koriander fijn en voeg toe aan het mengsel. Kruid met peper, zout en komijnpoeder. Rol balletjes en bak deze krokant in een beetje olijfolie.

Paprikasaus: Snijd de paprika’s in twee en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een bakblik met de velkant naar boven. Rooster 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Doe de paprika’s in een kom en dek af met plastiekfolie. Pel als ze koud zijn.

Mix de paprika’s met de overige ingrediënten in een blender tot een gladde saus. Serveer samen met de balletjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst