KookJij

Informatie over komkommer

Beschrijving van komkommer

De komkommer wordt meestal als salade gegeten en al dan niet geschild. Sommige mensen vinden het lekkerder om hem te halveren en de zaadlijsten te verwijderen. Anderen vinden dat niet nodig. De komkommer kan, eenmaal geschild, worden geraspt of in dunne plakken gesneden. Komkommersalade wordt aangemaakt met olie, azijn, wat zout en peper. Eventueel kan ook fijngesneden ui worden toegevoegd of andere kruiden, zoals bijvoorbeeld dille of peterselie.

Wist je dit over komkommer

Komkommer is een vrucht die in Nederland en België vooral rauw als salade wordt gegeten. De komkommer wordt, die al meer dan 3000 jaar gekweekt wordt. Ze hoort tot hetzelfde geslacht als de meloen en dezelfde familie als de courgette

Smaak idee voor komkommer

Als men na het eten van komkommersalade vaak moet opboeren en het slecht verteert, kan men dit simpel oplossen door een klein beetje knoflook aan de komkommersalade toe te voegen of de schaal waarin de salade wordt aangemaakt eerst met een knoflookteentje goed in te wrijven. Komkommersalade is erg vochtig. Als dit niet wenselijk wordt geacht, kan men de gesneden of geraspte komkommer eerst laten uitlekken in een zeef. Door het toevoegen van zout gaat dit uitlekken sneller. Komkommer kan echter ook worden gestoofd, gevuld met gehakt om in de oven gaar te braden, of als garnering worden gebruikt.

Komkommer