KookJij

Informatie over bagel

Beschrijving van bagel

Een bagel (ook wel gespeld als Beigel) [1] is een brood product , traditioneel met de hand gevormd in de vorm van een ring van gegiste tarwe deeg, ongeveer hand-en kleinbedrijf, die voor het eerst gekookt voor een korte tijd in water en vervolgens gebakken. Het resultaat is een dichte, chewy, deegachtig interieur met een bruin en soms scherpe exterieur. Bagels worden vaak bedekt met zaden gebakken op de buitenste korst, met het traditionele wordt papaver of sesam zaden. Sommige ook kunnen zout gestrooid op het oppervlak, en er zijn ook verschillende soorten deeg zoals hele korrels of rogge. Bagels zijn uitgegroeid tot een populair brood product in de Verenigde Staten , Canada , Australië en het Verenigd Koninkrijk , vooral in steden met grote Joodse bevolking, [3] veel met verschillende manieren om bagels. Net als andere bakkerijproducten, bagels zijn beschikbaar (zowel vers of bevroren, en vaak in veel smaak rassen) in veel grote supermarkten in die landen. De basis roll-met-een-gat ontwerp is honderden jaren oud en heeft ook andere praktische voordelen naast het voorzien in een meer, zelfs koken en bakken van het deeg: het gat zou kunnen worden gebruikt om de draad string of deuvels door groepen van bagels, waardoor makkelijker te hanteren en transport en aantrekkelijker verkoper.

Bagel