KookJij

Limburgs Zuurvlees- Zoervleisj

Een heerlijk limburgs zuurvlees- zoervleisj recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: limburgse streekgerechten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Limburgs Zuurvlees- Zoervleisj te bereiden

Leg de in dobbelstenen gesneden stukken vlees in een marinade van azijn,water, kruidnagels en laurierbladeren. Laat het vlees ongeveer 12 uur marineren op
een koele plaats. Haal dan het vlees uit de marinade en laat het uitlekken.
Zeef de marinade hierna. Snijd ondertussen de uien in ringen en bak deze ongeveer 10 minuten in de helft van de boter. Voeg na de helft van de baktijd de bruine suiker toe en roer het geheel goed om. Haal uit ui-suikermengsel uit de pan, en bak in de
overgebleven boter de stukken snel aan alle kanten aan. Voeg zout en peper toe, en doe er zoveel gezeefde marinade bij, dat het vlees voor driekwart onderstaat.
Stoof het vlees op een laag pitje in ongeveer 2 tot 2,5 uur gaar.
Voeg na 1 uur het ui-suikermengsel en de laurierbladen toe.
Doe er, als het vlees gaar is, de verkruimelde ontbijtkoek doorheen.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dorothe

Dorothe zegt:
Hoe komt het dat bij het aanbraden van het vlees er zoveel vocht in 't begin in de pan komt. Het duurt dan wel een tijd voor het weg is en wat kan ik hieraan doen, want is dat "erg"?
carin

carin zegt:
Het was echt lekker, de pan was snel leeg.
angela

angela zegt:
het was erg lekker
fabiola

fabiola zegt:
Makkelijk te maken:p
peter willems

peter willems zegt:
in plaats van azijn, rode wijn gebruiken 3 dl water 3 dl rode wijn 2 dl azijn, maakt het een stuk zachter van smaak
liske

liske zegt:
Als je het in de snelkookpan doet is het supersnel klaar!(ca 40 minuten) Ik doe er altijd flink wat appelstroop bij voordat het deksel erop gaat, en als ik geen peperkoek in huis heb doe ik er speculaasjes in of rond sinterklaastijd wat overgebleven kruidnootjes.
broer verkuylen

broer verkuylen zegt:
heb het recept gemaakt en het was heerlijk