KookJij

Chocoladesoesjes

Een heerlijk chocoladesoesjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5-10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladesoesjes te bereiden

Het water met boter en zout aan de kook brengen. De eieren in een kommetje doen en even goed los kloppen. Als boter gesmolten is pannetje van het vuur halen en de bloem in een keer erbij doen en goed doorroeren totdat vocht en meel van de zijkant en bodem van de pan loslaat. Beetje bij beetje het ei toevoegen. Pas een volgend scheutje ei erbij doen als het vorige helemaal is opgenomen. Overdoen in spuitzak of apparaatje en toefjes op een bakplaat (met bakmat of bakpapier bekleed) spuiten. In een oven van 220°C gedurende 15 minuten bakken. Na de baktijd de oven een paar minuten open zetten en de soesjes langzaam laten afkoelen. Na vijf minuten de soesjes op een rooster buiten de oven zetten.
Slagroom en candarel (of suiker) opkloppen. Soesjes vullen. De chocolade breken en samen met de kookroom in een schaaltje voor 20 sec. in de magnetron koken (vol vermogen, 750W). Goed doorroeren en zo warm mogelijk de soesjes met bovenkant in de chocolade dopen. Laten afkoelen zodat de chocolade hard kan worden, eventueel in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Tania Heeren)

Tijdens de 'life and cooking' uitzending van 15 februari werd door de kok aandacht besteed aan het maken van moorkoppen (chocoladebollen). Vaak maakte ik al chocoladesoesjes. Een goedkope traktatie die het altijd goed doet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

linda

linda zegt:
Lijkt me echt heerlijk, alleen jammer ik mag ze nog niet maken volgende week pas en dan kan ik weer niet grrr
ziet er wel lekker uit:p:(
Tania

Tania zegt:
Wat er fout gegaan is kan ik natuurlijk niet bepalen. Soesjes maken is, denk ik, een kwestie van blijven proberen. Is je oven goed genoeg op temperatuur (geen hetelucht), zijn de soesjes al wat afgekoeld bij het uit de oven halen. Niet opgeven.....blijf proberen en kijk heel nauwkeurig waar je het anders doet dan in het recept. Het recept is tijdens het bakken opgeschreven dus moet kloppend zijn. Succes, Tania
anoniem

anoniem zegt:
Het is bij mij mislukt, ik weet niet wat er fout was, ik heb alles gedaan wat er stond!:(:(:(:(:(:(:(:(
vjennie

vjennie zegt:
Nou ik zou het wel een een keer proberen te maken, het lijkt mij lekker als ik het zie mmm wat heerlijk soesjes.
anoniem

anoniem zegt:
moeilijk maar lekker:)
ferry

ferry zegt:
ooh dat ziet er heerlijk uit joh, ik heb hem al uuhh 5x gemaakt gewoon om te smullen, je hebt gelijk lot:D;)
lot

lot zegt:
altijd weer heerlijk!:)