KookJij

Zwartekersen trifle

Een heerlijk zwartekersen trifle recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwartekersen trifle te bereiden

Leg de plakjes biscuitrol op de bodem van een glazen schaal. Laat de kersen uitlekken en bewaar 6 eetl van het sap. Schep de kersen en het sap op de cakebodem. Besprenkel ze met de kirsch. Meng de maizena met de suiker. Giet er zoveel melk op dat een papje ontstaat. Klop de eidooiers en het ei erdoor. Verwarm de resterende melk tot aan het kookpunt. Giet hem onder voortdurend roeren, langzaam op de eieren. Verwarm dit mengsel boven een pan met heet water tot een dikke custard ontstaat. Voeg de chocolade toe en roer tot dat hij gesmolten is.Schenk de chocoladevla over de kersen en laat hem afkoelen. Schep dan de slagroom erop; maak toeven met een lepel. Zet de trifle voor het garneren in de koelkast. Garneer de trifle voor het serveren met grote chocoladekrullen en eventueel maraschinokersen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst