KookJij

Zwarte Bonensoep, met Cola Ham bouillon

Een heerlijk zwarte bonensoep, met cola ham bouillon recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: nigella 'bites'
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwarte Bonensoep, met Cola Ham bouillon te bereiden

Zwarte bonen week ik nooit vooraf:. Kook de bonen in de Coca Cola-hambouillon tot ze zacht zijn. Pureer ± 3 opscheplepels van de soep in een blender, samen met het limoensap en de gemalen specerijen. Roer deze puree door de soep. Schep een klodder zure room, als je daar zin in hebt, in de kommen en strooi er verse, gehakte koriander over. Leg wat partjes limoen op tafel en laat iedereen zelf naar smaak het limoensap in deze stevige, zoetige soep knijpen.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

De Cola Ham bouillon is afkomstig van het recept Ham bereid in Cola. In deze soep kun je perfect het zoete, donkere vocht dat je van de ham in cola overhebt gebruiken! De modderige kleur van het ham-colabrouwsel verhoogt de donkere glorie van de bonen alleen maar. Voel je niet verplicht om deze soep onmiddellijk te gaan maken, je kunt de bouillon gerust invriezen voor soepen in de toekomst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Hoi Hans, ik zag zit recept bij een ander recept als "probeer ook eens" en wist gelijk 'dit moet een recept van Hans zijn met de cola en ja hoor het klopt. Alles goed met jullie en Bores? Groetjes Gerda :p:p:p
hns

hns zegt:
kan ik nog iets voor je doen? De cola ham bouillon, is de de jus die overblijft bij het bereiden van Ham in Cola. Dit recept is ook toegevoegd aan de recepten van kookjij. vr. grt Hans:)
nvandenboer

nvandenboer zegt:
graag het goede recept voor de ham-cola bouillon
hns

hns zegt:
Hi Derbyke Het is inderdaad aparte maar lekkere soep.
Wel een beetje zoet vanwege de suiker in de Cola Ham jus, maar de smaken kloppen, heb er nog wat zwarte bonen curry doorheen gedaan en wat sambal, kan ik mee leven. grt Hans:):)
hns

hns zegt:
Derbyke Fijn wknd, voorzichtig, het weer is hier mooi, hopelijk ook bij jullie! Hans en Bores.:):)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Hans,een heel aparte soep .Groetjes vanuit het Zwarte Woud Duitsland waar we samen met de woefkes voor een een verlengd weekend vertoeven .Groetjes van ons 3 :);):p
hns

hns zegt:
Goede vraag. Ik heb een recept toegevoegd, wat heet: Ham bereid in Cola. Had ik even naar moeten verwijzen, zal het recept aanpassen. De jus hiervan is te gebruiken als basis voor de Zwarte Bonensoep. Succes Hans;)
Hank Toby

Hank Toby zegt:
Hoe maak je cola ham bouillon?
karola

karola zegt:
Hoe maak je Cola-Ham bouillon?