KookJij

Zuurkooltaartjes met appel en in de oven gebraden

Een heerlijk zuurkooltaartjes met appel en in de oven gebraden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkooltaartjes met appel en in de oven gebraden te bereiden

Kruid de varkensrollade met peper en zout. Laat de boter uitbruisen in een braadpan en laat de rollade rondom dichtschroeien en lichtbruin kleuren.
Voeg vervolgens de ui, wortel, knoflook en kruiden toe en bak dit even mee. Blus het vlees af met 1/4 liter water of bouillon. Doe het geheel daarna in een ovenschaal en laat de rollade in een voorverwarmde oven op 200C. in ca. 20 minuten braden. Draai het vlees af en toe om en bedruip het dan met de jus.
Laat in de tussentijd de zuurkool samen met de appelplakjes, roomboter en een glas witte wijn ca. 15 minuten op laag vuur stoven. Haal de rollade uit de oven, dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het vlees rusten.
Verwarm de braadjus samen met de groenten op het vuur en voeg de appelstroop toe. Voeg een scheutje water toe wanneer de saus te dik is. Giet de saus daarna door een zeef en laat het even inkoken.
Snijd de rollade in plakken en maak daarna de taartjes op de borden. Gebruik hiervoor ringstekers en maak allereerst een laagje aardappelpuree, plaats hierop 2 plakjes rollade en vervolgens de uitgelekte en gestoofde zuurkool.
Maak het taartje af met nog een laagje aardappelpuree. Neem de ringstekers weg en besprenkel de taartjes tenslotte met de saus van appelstroop.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst