KookJij

Zuurkoolschotel met banaan en kaas

Een heerlijk zuurkoolschotel met banaan en kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurkoolschotel met banaan en kaas te bereiden

Halveer de prei in de lengte en snijd hem in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de prei heel even. Voeg de zuurkool toe en laat die even meebakken. Voeg de wijn toe en laat de zuurkool met de deksel op de pan 20 minuten stoven. Verwarm de grill (10 minuten voor de zuurkool gaar is) voor op de hoogste stand. Roer de maïzena los met 2 eetlepels water en roer de zure room er doorheen. Schenk het zure-roommengsel bij de zuurkool en laat 3 minuten zacht meekoken. Schep de kaas door de zuurkool en schep het geheel in een ingevette ovenschaal. Verdeel de plakjes banaan en de geraspte kaas over de zuurkool. Zet onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rene Jellema

Rene Jellema zegt:
Lekker recept hebben er twee dagen van genoten, doe er de volgende keer nog wat ananas door:)
ems raijmakers

ems raijmakers zegt:
ook ik maak dit recept regelmatig en het is een lekker recept zeker voor kinderen die zuurkool toch apart vinden:)