KookJij

Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden.

Heerlijk , snel en kruidig zoetzuur. Smaakt prima bij Aziatische gerechten. Van deze hoeveelheid kon ik 2 potjes vullen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zuurgoed van komkommer, rode ui en warme kruiden. te bereiden

  1. Was de komkommer. Halveer deze in de lengte en haal er de zaadjes met een lepeltje uit.
  2. Schaaf of snij de komkommerhelften in dunne plakjes.
  3. Snij 3 ringetjes van de rode peper af. Verwijder eventuele zaadjes.
  4. Breng, azijn, water , zout, suiker , kruidnagels , laurierblad en piment aan de kook.
  5. Laat de suiker geheel oplossen.
  6. Voeg komkommer, rode peper en rode ui toe en laatenkele enkele seconden meekoken.
  7. Verdeel de vaste inhoud van de pan in de schone potjes en giet er het zuurmengsel overheen.
  8. Draai de deksels erop. Zet omgekeerd voor 15 minuutjes op een schone handdoek. Daarna rechtop . Heel lang houdbaar.
  9. Erg lekker bij pittige Aziatische gerechten. Een beetje door een salade, of als extra zuurtje bij de maaltijd of bij de boterham.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

****Zet de potjes met de deksels in de oven. Verwarm de oven tot 150
graden en laat de potjes en deksels 15 minuten staan. Zet de oven uit en
laat de potjes en deksels tot gebruik in de oven staan.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst