KookJij

Zomerse paprikasoep met champignons

Een heerlijk zomerse paprikasoep met champignons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: champignonidee.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zomerse paprikasoep met champignons te bereiden


Verhit de boter en de olijfolie in een pan. Fruit hierin de gesnipperde sjalotjes glazig.
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder eventueel het onderste stukje van de steel. Snijd de champignons in plakjes. Voeg de champignons, de paprikareepjes en de aardappelblokjes toe aan de sjalotjes. Laat 5 min. meebakken.
Verwarm in een andere pan de bouillon en schenk deze op het paprika-champignonmengsel. Breng aan de kook en laat afgedekt 20 min. pruttelen op matig vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en oregano.
Bak de broodblokjes in 2 el hete olijfolie goudbruin en krokant.
Schenk de soep in vier kommen en roer door elke kom slordig wat room. Garneer met de broodcroûtons en de verse munt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Laat dan maar alvast weten hoe het gesmaakt heeft, smakelijk;)
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Hmm, dit klinkt goed! Deze vind ik wel het proberen waard! Misschien dat ik deze van het weekend ga maken!