KookJij

Recept voor Zoetzure paprikareepjes

Een heerlijk zoetzure paprikareepjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Uien pellen en in dunne reepjes of stukjes snijden. Paprika wassen en in repen of stukjes snijden.
Paprika in delen 1 min blancheren.
gember, knoflook en spaansepeper kneuzen en met de peperkorrels in een kruidenzakje doen.
Azijn, suiker, zout, en kruidenzakje in een pan al roerend aan de kook brengen tot de suiker is op gelost. Ui en paprika 3 min. mee koken.
Met een schuimspaan paprika en ui uit het vocht in de
potten scheppen tot ca. 1 cm. onder de rand. Azijn er over schenken en met een lepel aanduwen zodat de luchtbellen kunnen ontsnappen.
Potten afsluiten en op z'n kop zetten.
Etiketten schrijven, (zoetzure paprika, datum van bereiding en niet openen voor).
2 maanden op een koele donkere plek zetten.

Mijn kookverhaal (ineke witte)

Ik maak dit als de paprika's op z'n goeiekoopst zijn. Ons probleem is dat je zo lang moet wachten tot ze goed zijn. Mijn advies om die tijd wel aan te houden dan zijn ze op z'n lekkerst.
Je kunt van de paprika de kleuren nemen die je het lekkerst vindt, ik neem meestal alle kleuren die ik vinden kan (probeer ook eens paarse of oranje) dat ziet er erg leuk uit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Ineke ! Okeeej:D
ineke60

ineke60 zegt:
mia ik heb een kookschrift onder de naam ineke witte. :)
ineke60

ineke60 zegt:
robmar ik gebruik altijd rode pepers die vind ik zelf het lekkerst maar kijk uit dat het niet te scherp wordt.:p
robmar

robmar zegt:
Ineke,

Met welke spaanse pepers bekom je het beste resultaat?
mia7

mia7 zegt:
Ineke,heb jij geen kookhoekje met recepten ? Hier bij Kookjij ???
mia7

mia7 zegt:
Nou Ineke,dit is een fijn recept.Ja na 2 a 3 maanden komt de smaak goed tot zijn recht .Ik ga er een gekleurd potje van maken.Maar straks weer in de zomer als de paprika weer goed oogst in ons volkstuintje:)