Ik maak dit als de paprika's op z'n goeiekoopst zijn. Ons probleem is dat je zo lang moet wachten tot ze goed zijn. Mijn advies om die tijd wel aan te houden dan zijn ze op z'n lekkerst.
Je kunt van de paprika de kleuren nemen die je het lekkerst vindt, ik neem meestal alle kleuren die ik vinden kan (probeer ook eens paarse of oranje) dat ziet er erg leuk uit.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Zoetzure paprikareepjes
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zoetzure paprikareepjes
Een heerlijk zoetzure paprikareepjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									ineke witte
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									nvt personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									onbekend
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zoetzure paprikareepjes te bereiden
  Uien pellen en in dunne reepjes of stukjes snijden. Paprika wassen en in repen of stukjes snijden.
Paprika in delen 1 min blancheren.
gember, knoflook en spaansepeper kneuzen en met de peperkorrels in een kruidenzakje doen.
Azijn, suiker, zout, en kruidenzakje in een pan al roerend aan de kook brengen tot de suiker is op gelost. Ui en paprika 3 min. mee koken.
Met een schuimspaan paprika en ui uit het vocht in de
potten scheppen tot ca. 1 cm. onder de rand. Azijn er over schenken en met een lepel aanduwen zodat de luchtbellen kunnen ontsnappen.
Potten afsluiten en op z'n kop zetten.
Etiketten schrijven, (zoetzure paprika, datum van bereiding en niet openen voor).
2 maanden op een koele donkere plek zetten.
										Paprika in delen 1 min blancheren.
gember, knoflook en spaansepeper kneuzen en met de peperkorrels in een kruidenzakje doen.
Azijn, suiker, zout, en kruidenzakje in een pan al roerend aan de kook brengen tot de suiker is op gelost. Ui en paprika 3 min. mee koken.
Met een schuimspaan paprika en ui uit het vocht in de
potten scheppen tot ca. 1 cm. onder de rand. Azijn er over schenken en met een lepel aanduwen zodat de luchtbellen kunnen ontsnappen.
Potten afsluiten en op z'n kop zetten.
Etiketten schrijven, (zoetzure paprika, datum van bereiding en niet openen voor).
2 maanden op een koele donkere plek zetten.
Mijn kookverhaal (ineke witte)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									ineke60 zegt:
 
									mia7 zegt:
 
                    





 
					
mia7 zegt: