Recept
« Terug naar recepten
					
						Zoete aardappelkoekjes met melk
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zoete aardappelkoekjes met melk
Een heerlijk zoete aardappelkoekjes met melk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									westher.home.xs4all.nl
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zoete aardappelkoekjes met melk te bereiden
 Roer de suiker met de boter in een beslagkom tot een romig mengsel.
Roer er vervolgens een ei, honing, melk, citroenrasp en zoete aardappelen door.
Meng ten slotte de gezeefde bloem, bakpoeder en het zout erdoor.
Schep met een theelepel kleine hoeveelheden van het deeg op een bakblik met een tussenruimte van 5 centimeter.
Maak met een prikkertje gaatjes in elk koekje.
Bak de koekjes 20 minuten in een hete oven, stand 4 of 180° C, of tot de koekjes gaar en mooi goudkleurig zijn.
Neem het bakblik uit de oven en laat het baksel 5 minuten afkoelen, alvorens de koekjes los te maken.
 
									Roer er vervolgens een ei, honing, melk, citroenrasp en zoete aardappelen door.
Meng ten slotte de gezeefde bloem, bakpoeder en het zout erdoor.
Schep met een theelepel kleine hoeveelheden van het deeg op een bakblik met een tussenruimte van 5 centimeter.
Maak met een prikkertje gaatjes in elk koekje.
Bak de koekjes 20 minuten in een hete oven, stand 4 of 180° C, of tot de koekjes gaar en mooi goudkleurig zijn.
Neem het bakblik uit de oven en laat het baksel 5 minuten afkoelen, alvorens de koekjes los te maken.
 
                    





 
					