KookJij

Zoete aardappelbeignets

Een heerlijk zoete aardappelbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ria wreven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zoete aardappelbeignets te bereiden

De aardappelen koken en doorsteken tot een puree. De gist oplossen in lauwe melk. De aardappelpuree mengen met de bloem, de gist, de melk, de eierdooiers en de suiker. Ten slotte het tot sneeuw geklopte eiwit erbij spatelen. Anderhalf uur laten rijzen onder een doek.
Bereidingswijze
Met een eetlepel bolletjes draaien van het deeg. In hete frituurolie bakken zoals beignets
Serveertips
Met poedersuiker bestrooien en opdienen, eventueel vergezeld van een fruitsalade

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst