Recept
« Terug naar recepten
					
						Zeeuwse mosselpan met spek
						PT25M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Zeeuwse mosselpan met spek
Een heerlijk zeeuwse mosselpan met spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 25 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Zeeuwse mosselpan met spek te bereiden
   Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
 
Smelt in een ruime hoge pan de boter. Bak de spekrepen uit. Voeg de groenten en de
bladselderij toe en bak 2 min. mee.
 
Schenk de wijn in de pan. Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over. Kook de
mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
 
Serveer de mosselen in het kookvocht met het stokbrood. Lekker met mosselsaus.
									Smelt in een ruime hoge pan de boter. Bak de spekrepen uit. Voeg de groenten en de
bladselderij toe en bak 2 min. mee.
Schenk de wijn in de pan. Leg de mosselen op de groenten en maal er royaal peper over. Kook de
mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan.
Serveer de mosselen in het kookvocht met het stokbrood. Lekker met mosselsaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									jake zegt:
 
                    





 
					
fijnproever zegt: