KookJij

Zeeuwse bolussen

Een heerlijk zeeuwse bolussen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: C. Sprong 240112
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeeuwse bolussen te bereiden

Gist in deel melk oplossen.
Bloem in kom gistoplossing in kuiltje.
Deeg kneden met rest melk, boter en zout.
10 minuten laten rijzen.
Deeg 1x doorslaan.
5 minuten laten rusten.
Verdelen in 16 stukjes.
Stukjes door basterd rollen en bolussen draaien.
Oven voorverwarmen op 225°C.
Bolussen op een met aluminiumfolie bedekt bakblik leggen.
In het midden van de oven in 7 minuten gaar bakken.
Af laten koelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Bedankt opa Henny, ik ga ze binnenkort proberen want ik bak alle hollandse taarten en kookjes enz zelf is hier niet te koop. :):)
Opa Henny

Opa Henny zegt:
ja willemien daar heb je heleaal gelijk in, hieronder volgt mijn suikerrecept voor de bolussen om ze door te rollen op een lengte van 40 cm.
10 gr kaneel
250 gr bruine basterdsuiker
50 gr melissuiker
5 gr citroensap
;)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Het recept lijkt mij erg goed maar moet er niet wat kaneel door de bruine suiker? Als je ze koopt dan proef je toch ook kaneel?:)
opa-henny

opa-henny zegt:
Sascha je hebt er volgens mij ruim 5 gram zout te veel in, want de wettelijke grens in brood is max 2% en jij zit op 3% van de bloem. Alle bakkers zijn al aan het reduceren met het zout zodat ze op 1,8% uitkomen. Jij hebt altijd bak recepten en dat spreekt mij er aan als oud banketbakker;)
mebrit

mebrit zegt:
ga hem zeker is uit proberen al zo lang opzoek naar het recept.
dankje daar voor