KookJij

Zeetong à la Picasso

Een heerlijk zeetong à la picasso recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zeetong à la Picasso te bereiden

Schil 1 grote sinaasappel heel dik samen met de buitenste vliesjes. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen los en wip de partjes eruit.
Laat 4 schijven ananas uit blik uitlekken en bewaar het sap.
Pel 1 banaan en snijd deze in plakjes.
Snijd twee bolletjes gember in dunne plakjes.
Roer in een diep bord 1 ei los met 1 eetlepel melk en strooi in een ander bord 50 gram paneermeel. Haal de tongfilets eerst door het ei en dan door het paneermeel. Bak de vis in een koekenpan in 150 gram bakboter op een matig vuur in ca. 4 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel of een pannenkoekmes. Schep de vis voorzichtig op een voorverwarmde schaal en houd deze warm op een pan met heet water. Bak in de schoongemaakte koekenpan in 75 gram bakboter het fruit, behalve de gember, lichtbruin. Leg dit samen met de gember bij de vis. Garneer de ananas met 4 halve bigareaux. Giet een halve deciliter ananassap en 1 eetlepel citroensap in de koekenpan bij de fruitaanzetsels en roer deze los. Giet dit over het vis-fruitmengsel.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst