KookJij

Zalm met asperges en mousselinesaus

Een heerlijk zalm met asperges en mousselinesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm met asperges en mousselinesaus te bereiden

Schil de asperges en snij de harde kant weg.
Verwarm de borden.
Leg de asperges in de onderste mand van een stoommandje.
Bedek het bovenste mandje met de basilicumblaadjes met daarop de moten vis. Laat 20 minuten stomen in de microgolf.

Vermeng in een pannetje de eierdooiers, water en citroen, snuifje zout.
Zet het pannetje in een kokend waterbad en klop tot de saus bind.
Neem van het vuur.
Klop er beetje bij beetje de ijskoude boter door.
Verwarm de saus dan nog heel even in het niet kokende water.
Kruid de asperges met muskaatnoot en schik ze op het bord. Dan de vis op de asperges leggen en kruiden met zout en peper. Overgieten met de saus.
Heerlijk met puree of gestoomde krieltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst