Recept
« Terug naar recepten
					
						Yummy Bolocaroni
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Yummy Bolocaroni
Een tijd geleden kreeg ik aan de kassa van de Jumbo het boekje : "Helden
in de Keuken". De held of beter gezegd de heldin van vandaag is Shanice
van de Sanden.
Op haar twaalfde begon zij met voetballen en inmiddels speelt zij bij het
Franse Olympique Lyon en waarmee ze in 2018 de Champions League
won. Een jaar eerder won zij met het Nederlands vrouwenelftal het EK.
Zij staat bekend om haar snelheid en haar supergoede humeur.
Teamgenoten noemen haar het zonnetje. Ze is erg in mode geïnteresseerd
en als ze niet voeltbalde zou ze styliste geworden zijn.
We trappen hier af met haar lievelingsgerecht Yummy Bolocaroni.
Ik heb het idee, dat de naam van dit gerecht een verbastering is van
Ma(caroni) (Bolo)gnese.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Helden in de keuken. Eigen tekst en foto.
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Yummy Bolocaroni te bereiden
- Laat de Hapjespan of wok goed heet worden, voeg 1 el olie toe en bak het rundergehakt in circa 4 minuten rul en gaar.
 - Voeg dan de uisnippers, knoflook, prei, bleekselderrij boogjes, wortel en Italiaanse kruiden toe en bak onder af en toe roeren alles 5 minuten mee.
 - Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel er de bouillon over.
 - Roer alles goed door , breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat dit geheel zachtjes 15 minuten pruttelen.
 - Proef en voeg eventueel nog Italiaanse kruiden en/of peper en zout toe.
 - Kook ondertussen de macaroni volgens de beschrijving op de verpakking.
 - Verdeel de macaroni over 4 ( voorverwarmde ) borden , schep de saus erop en werk af met de kaas en eventueel wat blaadjes peterselie of basilicum.
 
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Heerlijk dagelijks gerecht met veel groente.
									
                    