Recept
« Terug naar recepten
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
PT30M
Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake)
Mijn favoriete taarten op verjaardagen en andere festiviteiten zijn no-bake
taarten met zuivel. Kwark, yoghurt, mascarpone enz. Ik weet dat die nooit
mislukken en nog een bijkomend voordeel is dat je het ook prima als toetje
op tafel kunt zetten. Altijd makkelijk als er soms wat overblijft of als je geen
feestje hebt maar een dineetje wat je afsluit met een kopje koffie of thee.
Deze taart heb ik met de "Boer'n yoghurt met Licor 43" gemaakt en dat is
een makkelijke basis. Heb je "gewone" yoghurt dan gebruik dan een
borrelglaasje (of wat meer) Licor 43 om tussen de yoghurt te mengen.
Garneren kun je met wat vers fruit of met wat koekjes waarmee je de
bodem hebt gemaakt, of gewoon met een dot slagroom.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Yoghurttaart met Licor 43 (no-bake) te bereiden
- Week de gelatine in koud water.
- Maak je de koekjes fijn. Doe ze in een schaal en meng ze met de Licor 43.
- Smelt vervolgens de boter en meng deze ook met de koekkruimels.
- Leg op de bodem van een springvorm een velletje bakpapier. Schep het kruimelmengsel in de Springvorm en maak deze goed plat met de achterkant van een lepel om de bodem van de taart te maken. Zet dit in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker en zet deze even opzij.
- Kook 50 ml water en doe dit in een schaaltje. Knijp de blaadjes gelatine uit en doe deze één voor één in het hete water. Roer goed, tot de gelatine is opgelost.
- Meng nu de emmer Boer'nyoghurt met het gelatinemengsel. Klop het mengsel kort met een garde, schep de slagroom erdoor en stort het vervolgens op de taartbodem.
- Zet de springvorm terug in de koelkast en laat de taart ongeveer 3 uur opstijven.
- Garneer de taart vlak voor het serveren met fruit, koekjes of een dot slagroom.