KookJij

Worteltaart

Een heerlijk worteltaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Worteltaart te bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de springvorm in met boter en bestuif dit met wat bloem (dit voorkomt dat de cake vast gaat zitten aan de vorm).
Schil dun de wortel en rasp deze.
smelt 150 gram boter.
Mix de wortel, boter, suiker, een mespuntje zout en de eieren tot een glad mengsel.
Zeef het bakmeel boven het mengsel en roer dit er doorheen.
Roer hier ook de kaneel en de rozijnen doorheen.
Giet het mengsel in de vorm en zet het in het midden van de oven.
Controleer de cake na ongeveer 45 minuten met een sateprikker. Als er niks aan de sateprikker blijft zitten is de cake gaar.
Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen.

Het glazuur:
smelt de rest van de boter (50 gram dus).
mix de boter, roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker door elkaar tot een glad mengsel.
Haal de cake uit de sprinvorm en leg deze op een schaal.
Giet het glazuur hierover en verdeel het over de taart.
Met deze taart is het mooi om het glazuur iets over de rand te laten lopen.
Zet dit nog 15 minuutjes in de koelkast en de worteltaart is klaar.

Mijn kookverhaal (Mandy Oldenhof)

Iedereen kijkt raar om dat het WORTELtaart is, maar niemand proeft echt de wortel. De eerste keer gewoon laten proeven zonder te zeggen wat het is. Zeg het achteraf en deze taart is op elke verjaardag weer helemaal op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

angela de graaf

angela de graaf zegt:
Ik doe er nog ananas in en ipv walnoten pecannoten.
siem en laus

siem en laus zegt:
Alleen voor het glazuur zou je het al doen!
De taart staat nu in de oven en we kunnen niet wachten deze te proeven!:p
Jos

Jos zegt:
Worteltaart de boter kan je vervangen met zonnebloemolie of carnola olie ongeveer voor dit recept 300 ml of 285 gram.Deze taart zal dan nat aanvoelen maar is erg mals. Een zeer goed recept
punkygirl86

punkygirl86 zegt:
Goed idee om er ook walnoten doorheen te doen. Ik heb 'm zelf een keer gemaakt zonder rozijnen, maar daar wordt ie erg droog van. Het bakmeel heeft een dagje gratis reizen van me gekregen.... hahahaha goeie:). Ff aanpassen.
Mees

Mees zegt:
Heerlijke taart, groot succes! Ik heb wel de helft van de rozijnen vervangen door walnoten: wordt van gesmuld.
Maarre...dat bakmeel, pakt dat zelfstandig de trein ofzo? ;)
a.breukers

a.breukers zegt:
Heerlijk!!! En ook niet al te moeilijk...;)