KookJij

Wortelcurry met kokos en vissaté

Een heerlijk wortelcurry met kokos en vissaté recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: conimex
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wortelcurry met kokos en vissaté te bereiden

1 Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
2 Snijd de visfilet (bijv. Pangasius of roodbaars) in blokjes van 3 cm. Bestrooi ze met wat zout, peper en djahé. Besprenkel met wat olie. Rijg ze aan Conimex satéstokjes.
3 Schil de wortelen en snijd in schuine plakjes.
4 Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de wortel ca. 3 minuten.
5 Voeg de kruidenpasta en kokosmelk toe, breng aan de kook en laat ca. 8 minuten pruttelen.
6 Verhit ondertussen een grillpan en rooster de saté voorzichtig in ca. 5 min rondom bruin en gaar.
7 Schep de rijst en de wortelcurry op 4 borden. Leg de vissaté erop. Bestrooi met uitjes en evt bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Rita Licher-Hage

Rita Licher-Hage zegt:
Dat is een heerlijk recept. Maar ik wilde even vragen van voor wortelen heb jij gebruikt? Is dat waspeen, winterpeen of worteltjes?
Groetjes Rita.