Recept
« Terug naar recepten
					
						Witte Bonen Salade
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Witte Bonen Salade
Een heerlijk witte bonen salade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Jan A.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Witte Bonen Salade te bereiden
1).Maak een dressing van de olie, citroensap, citroenzest, ui, knoflook, honing, oregano, laurierblad, peper en zout en klop dat lekker op met de staafmixer. 2).Giet de bonen uit blik af door een vergiet en laat goed aflopen en uitdruipen. 3).Doe direct de helft van de dressing bij de bonen en roer dat goed door. 4).Sperziebonen en sugarsnaps worden geblancheerd en direct in koud water gekoeld (voor de kleur) en in schuine strips gesneden. De pastinaak wordt klein gesneden. 5).Bonen en pastinaak gaan bij het bonen mengsel evenals de fijngemaakte tomaat. Goed door roeren en dan de rest van de dressing er bij gieten. Weer goed doorroeren. 
										Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel over de borden en bestrooi met de basilicum.
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
 
									Anna zegt:
Je kunt daar peultjes voor gebruiken, maar dit zijn de originele sugar snaps:
"Sugar snaps vallen onder de verse peulvruchten die je helemaal kunt eten, net zoals bijvoorbeeld peultjes en sperziebonen. Ze hebben wat weg van peultjes maar zijn een stuk boller en smaken zoeter. Eigenlijk zijn sugar snaps nog niet rijp als ze geoogst worden. De zaden zitten dus nog in de peul, maar juist dat zorgt voor de lekkere smaak. Tijdens de bereiding blijven sugar snaps knapperig en frisgroen."
Groetjes,
Anna.
 
									mia7 zegt:
Jan wat zijn SUGARSNAPS ?
Dank je wel voor dit mooie recept :)
Groetjes Mieja :)
 
                    





 
					
mia7 zegt:
Groetjes Mia:)