KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Witloofsoep met spekjes

Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Snipper de ui en de knoflook. Maak het witloof schoon, spoel het en snij het in kleine stukjes. Fruit de ui en de knoflook in wat boter en doe er het witloof bij. Laat samen even stoven.
2. Doe er de bouillon, de suikerklontjes en de kruiden bij. Laat alles in een halfuur garen. Haal de tijm en laurier uit de pan en giet er de room bij. Mix de soep fijn.
3. Bak de spekjes krokant in een pan zonder vetstof. Strooi ze vlak voor het serveren in de soep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

VANDERHAEGHE

zegt:
Heerlijk
Freddy

zegt:
ok
freddy

zegt:
smakelijk
Witlofsoep

zegt:
Voorafje kerst.
huyveneers maria

zegt:
Geweldige soep.chapeau.