KookJij

Witlofschotel met katenspek en tomatensaus

Een heerlijk witlofschotel met katenspek en tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Allerhande van lang geleden.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlofschotel met katenspek en tomatensaus te bereiden

Schaal invetten.
Aardappelen, schillen wassen en gaar koken.
Witlof schoonmaken en in 10 min. in water met citroen gaarkoken. Goed uit laten lekken.
Ui en knoflook, pellen, snipperen en 3 min. zacht fruiten.
Toevoegen; tomaat, wijn, honing, en tijm. Dit ± 1 min. zacht laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.
Oven voorverwarmen tot 200°C. Van aardappel, melk en margarine puree stampen, deze in een ovenschaal scheppen en glad strijken.
Witlofstruikjes ieder in 2 plakjes katenspek rollen en naast elkaar op de puree leggen. Tomatensaus er over schenken, eerst het takje tijm er uit halen en bestrooien met kaas.
In het midden van de oven ± 20 min. goed heet en bruin bakken.

Mijn kookverhaal (ineke witte)

Mijn kinderen zijn niet zo gek op gekookte witlof maar vinden dit erg lekker.
Je kunt de saus ook met Italiaanse kruiden maken, dat is ook erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wim hendriks

wim hendriks zegt:
Zo heb ik lof nog niet gegeten, ik ga het maken, lijkt mij erg lekker.