KookJij

Witlof schotel

Een heerlijk witlof schotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Witlof schotel te bereiden

Spek in boter bakken,als het begint te kleuren de ui erbij,daarna gehakt er rul in bakken,als dat gaar is, bl.tomatenpuree erdoor doen.
==========================================

In ovenschaal,op de bodem de helft van de witlof inleggen,daarop het gehakt mengsel,daarop andere helft van de witlof leggen,zakje geraspte kaas erover strooien,en in de over mooi bruin maken,ongeveer een half uur op 200 gr.
lekker met aardappelpuree,of met gebakken aardappels

Mijn kookverhaal (marja hoebe)

dit recept gegeten bij een vriendin en blijft ook altijd lekker vooral als je niet zoveel tijd hebt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ria

Ria zegt:
Lekker
Liske

Liske zegt:
Lijkt me lekker, maar als je het spek zachtjes uitbakt dan heb je geen boter nodig, is vet genoeg van zichzelf. (met het oog op de categorie dieet en slank)Ook zou ik dan geen gebakken aardappels of puree erbij doen maar zilvervliesrijst of gekookte aardappeltjes!