Recept
« Terug naar recepten
Wintervelouté
PT35M
Wintervelouté
Een heerlijk wintervelouté recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wintervelouté te bereiden
Hak het witloof, de prei en de ui grof. Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de groenten 5 min in op een zacht vuur. Voeg dan de in kleine blokjes gesneden aardappel toe en de nootmuskaat. Meng 1 min., doe er 1 L warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. zacht koken.
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
Doe de room en de helft van de gouda bij in de kookpot en mix de soep.
Breng op smaak met peper en zout, voeg de bieslook toe en serveer heel warm. Geef er de broodkorstjes en de resterende gouda apart bij.
Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
Doe de room en de helft van de gouda bij in de kookpot en mix de soep.
Breng op smaak met peper en zout, voeg de bieslook toe en serveer heel warm. Geef er de broodkorstjes en de resterende gouda apart bij.