Lekker met rode kool, witlof, gebakken aardappeltjes, stoofpeertjes, appelmoes of andere winterse bijgerechten.
Klik op de pijltjes voor meer foto's.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Wildsaus voor bij ree of hertenbief
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Wildsaus voor bij ree of hertenbief
Deze saus is een tikkeltje zoet en dat is een perfecte match met ree of
hertenbief.
De saus is makkelijk voor te bereiden en op het laatste moment af te
maken.
Wij hebben het gegeten bij het hoofdgerecht van ons kerstdiner 2016.
            
            
					
									Recept van:
									Wilmie Willemse
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Wild
 - > Sauzen & dressings - Warm
 - > Speciale gelegenheden - Kerst
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Wildsaus voor bij ree of hertenbief te bereiden
- Fruit de sjalotjes in warme olijfolie en blus af met de wildfond.
 - Voeg de wijn en port toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten inkoken tot ongeveer 1 dl.
 - Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met peper en zout.
 - Laat de saus afkoelen.
 - Haal de biefstukjes minstens een half uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
 - Bak de biefstukjes in de helft van de verhitte boter 1 minuut per kant (rood) en bestrooi ze met peper en zout. Leg ze op een bord of schaal, dek ze af met aluminiumfolie en zet ze nog 5 minuten in een voorverwarmde oven (100 graden).
 - Intussen verhit je opnieuw de saus en roer je alle aanbaksels van de bief door de saus. Roer de koude boter in klontjes door de hete saus (niet meer laten koken).
 
                    