KookJij

Wild op chocoladesaus

Een heerlijk wild op chocoladesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: muzikale menu's vol romantiek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wild op chocoladesaus te bereiden

Verwarm de oven op 200 graden Celsius. Breng de wildfilets op orde en verwijder alle huid. Leg de filets apart. Verhit een beetje van de olie in een kleine koekenpan in de oven. Voeg de botten en de afsnijdsels toe en braad totdat ze goed zijn gebruind.

Zet de koekenpan op het fornuis. Houd 1 eetlepel van de ui en een beetje van de knoflook apart en voeg de rest aan de botten toe. Roer 2 tot 3 minuten warm of totdat de ui is gebruind. Voeg de wortel, de tijm, het laurierblad, de peperkorrels, de azijn en de rode wijn toe en roer goed. Breng aan de kook en kook voor tweederde in. Giet in een steelpan.

Giet de kippenbouillon erbij en laat zachtjes voor de helft inkoken. Haal door een zeef en giet terug in de pan. Kook verder in tot ongeveer de hoeveelheid rode wijn die in de ingredi?ntenlijst vermeld staat. Roer bij een lage temperatuur de chocolade erdoor. Houd de saus warm, maar laat het niet nog een keer aan de kook komen.

Breng het wild met peper en zout op smaak. Verhit een beetje olie in een pan met een zware bodem en braad het wild totdat het dichtgeschroeid en bruin aan de buitenkant is en van binnen roze. Haal uit de pan en houd warm.

Doe de apart gelegde ui in de pan, met nog wat olie indien nodig en fruit hem glazig en zacht. Voeg de apart gelegde knoflook toe en fruit nogmaals een minuut. Voeg de paddestoelen toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm en schep door elkaar. Leg het wild op voor verwarmde borden. Giet de saus erover en garneer met de paddestoelen.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Iemand

Iemand zegt:
Dit is zeker een klassieke combinatie, die zijn oorsprong vind in zuid amerikaanse landen. De chocolade vloeit daar rijkelijk! Dit recept heb ik nog niet gemaakt mar zal ik zeker een keer doen. Geweldig!:)
ine

ine zegt:
:p mmm jammie