KookJij

Walnotentaartjes

Een heerlijk walnotentaartjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Walnotentaartjes te bereiden

1. Snij de boter in stukjes en meng ze met de poedersuiker, het amandelpoeder en de bloem tot een gladde massa in de keukenmachine. Doe er de eidooier en 4 eetlepels water bij en mix tot er een bol ontstaat. Verpak in plasticfolie en leg 15 minuten in de koelkast.
2. Snij voor de vulling de boter in stukjes en roer tot ze zacht is. Doe er 40g suiker, het ei, het amandelpoeder en de bloem bij. Zet koel weg.
3. Rol het deeg uit en bkleed er 6 ingevette vormpjes mee. Prik de bodem in met een vork. Leg wat bakpapier in elk taartje en bedek het met droge peulvruchten. Bak de taartjes blind gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Haal het bakpapier met de peulvruchten uit de taartjes en laat ze wat afkoelen. Haal ze uit de vormpjes.
4. Verdeel de amandelcrème over de taartjes. Doe de rest van de suiker in een pan op een zacht vuurtje. Laat de suiker opwarmen tot er een lichtbruine karamel ontstaat. Voeg er de noten aan toe en laat ze 2 minuten karameliseren. Verdeel de noten over de taartjes en laat alles goed afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jolanda

Jolanda zegt:
Ik bedoel bij stap 4, wanneer je de amandelcreme er in hebt gedaan, moet het dan nog in de oven? Maar uit je reactie maak ik op dat dat niet het geval is. Het rauwe ei kan ik helaas niet eten dus dit heerlijke recept gaat m'n neus voorbij...
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ja hoor, in stap 3 staat toch dat het in de oven moet ;)
jolanda

jolanda zegt:
Moet het taartje met de amandel creme nog in de oven i.v.m. het ei en de bloem? Ga het recept zeker proberen, lijkt me heerlijk!