-
Mosterdsoep (zeer snelle)
Categorie: Warm, met Zuivel
20 min
Een heerlijk en snel recept voor mosterdsoep.
Ingredienten: ruim een liter water, 2 kippenbouillonblokjes, crème fraîche, 4 eetlepels grove mosterd, bakje smeerkaas, magere spekjes, bieslook
-
Griekse garnalengratin
Categorie: Warm
30 min
Ingredienten: 250 g partygarnalen (Vismarine), ontdooid, 2 eetl. olijfolie, 3 lente-/bosuitjes, in ringetjes, 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt, 2 vleestomaten, ontveld,, zonder zaadjes in stukjes, 2 eetl. ouzo of Pernod, 125 ml de...
-
Gebraden kwartel met witlof en mosterdsaus
Categorie: Warm
40 min
Ingredienten: 5 kwartels, 3 struikjes witlof, 1/2 dl madeira, 20 gram grove mosterd, 1 dl kalfsfond, 2 1/2 dl koksroom
-
Zachte mosterdsoep
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 2 eetlepels boter, 3 preien in ringen, 3 eetlepels grove mosterd ( Limburgse uiteraard ), 3 kruimige aardappelen in blokjes, 7 1/2 dl kippenbouillon, 2 dl slagroom (niet perse nodig, zonder is ook lekker), versgemalen zw...
-
Funghi Trifolati van Jonnie Boer
Categorie: Warm
15 min
Nog een blikje van de serie kruidenblikjes van Jonnie Boer. Niet omdat ik er
reclame voor wil maken maar gewoon omdat ik er zelf heel erg tevreden
over ben...
Ingredienten: 500 gram champignons of andere paddenstoelen zoals oesterzwammen of gemengde paddenstoelen o.i.d., 2 tenen knoflook, 1 el olijfolie, peper en zout, 1 el Funghi Trifolati (van Euroma/Jonnie Boer), droge witte wijn of citr...
-
Turkse linzen soep = Mercimek
Categorie: met Groente, Warm
80 min
Ingredienten: 2 liter water., 4 kippeboullionblokjes,of 2 liter verse kippe of vleesboullion, 400 gram rode linzen, 1 wortel, 1 ui, 1 kleine aardappel, 2 eetlepels tomatenpuree, Boter, een eetlepel nane(gedroogde mint), Zwarte peper
-
Champignons à l’escargot
Categorie: Warm
20 min
Ingredienten: 500 gram Champignons, 2 Uien, 3 Teentjes knoflook, 1 zakje(s) Kruiden ter bereiding van kruidenboter, 2 eetlepel(s) Bloem (aangelengt met water), Bouillonpoeder of aromat, 0,5 bosje(s) Peterselie (fijngeknipt), 125 m...
-
Krokante venkelbroodjes
Categorie: Warm
15 min
Ingredienten: witbrood, 2 venkelknollen, 4 sjalotten, olijfolie, 1/2 bosje tijm, 1/2 pakje boter, 200 gram blauwe schimmelkaas, salie, peper en zout
-
Potjesvlees
Categorie: Warm
150 min
Ingredienten: 2 uien, 2 kleine winterwortels, 1 laurierblaadje, 2 kruidnagels, 2 takjes tijm, 500 g konijnenbout, 500 g kippenbout, 300 g kalfspoulet, zout, (versgemalen) peper, 2 dl droge witte wijn, 1/2 dl witte-wijnazijn, 4 blaadje...
-
Mercimek Corbasi = Linzensoep
Categorie: Warm
45 min
Ingredienten: 1 kopje linzen, 3 kopjes water, scheut olijfolie, 1 blikje tomatenpuree, 3 tenen knoflook, 2 uien (heel fijngesneden), 1 theelepel djinten, 1 theelepel gemalen chilipepertjes, 2 eetlepels gehakte verse munt, 2 bouillonbl...
-
Bretonse mosselen à la crème
Categorie: Warm, Vis, schaal- en schelpdieren
20 min
Ingredienten: 2 kilo mosselen (schoongemaakt, ontdaan van pokken en baarden), 250 ml crème fraîche, 250 ml kookroom, 1 thee lepel echte Dijonmosterd, 1 thee lepel witte peper, 1 thee lepel zeezout, 1 eetlepel fijn gehakte selderij, 1...
-
Makreel met opgelegde aubergines met (zie opm)
Categorie: Warm
50 min
Ingredienten: 1 mooie verse makreel, 2 kleine aubergines, 130 gram fetakaas, 50 gram groene olijven in ringen gesneden, 2 rode paprika's, 1 teentje knoflook, 50 ml olijfolie, peper, zout, enkele druppels xérésazijn, VOOR DE PEKEL, 2 d...
-
Kip-preiragoût met Boursin
Categorie: Warm, Warm
15 min
Ingredienten: 750 gr. prei, 1 kruidenbouillontablet, 300 gr. kipfilet, 50 gr. boter, 4 el. bloem, 1 pakje Boursin met kruiden, p+z
-
Oosterse Bouillon
Categorie: Warm
60 min
Deze fijne bouillon is op voorhand te maken en super smaakvol. Zo
hoef je enkel nog de bouillon even aan de kook te brengen en de
paddenstoelen, peper en p...
Ingredienten: groentebouillonblokjes met minder zout, water, steranijs, kruidnagel, peperkorrels, knoflooktenen in plakjes, verse gember in plakjes, ui in partjes, Shanghai paksoi in stukjes, gemengde paddenstoelen in stukjes, rode pe...
-
Kikkerbilletjes met roomsaus
Categorie: Warm, Kerst
40 min
Ingredienten: 600 gram kikkerbillen, 30 gram knoflook, 30 gram sjalotten, 1 bosje bieslook, 1 liter kippenbouillon, 7,5 dl room, 50 gram boter, peper, zout
Gebruiker: Els Meeuwsen
Recept: Pittige Indiase lamscurry
Recept: Provençaalse zalm
Recept: Peren- amandeltaart
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Ovenschotel broccoli met kip en aardappelschijfjes
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Paksoi stamppot met een Aziatisch tintje
Recept: Varkenshaasje Casanova
Recept: Roerbak prei met Kerrie
Gebruiker: Monique Kerkhoven
Recept: Roerbak prei met Kerrie