Recept
« Terug naar recepten
					
						Voorgerecht van runderrookvlees
						PT10M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Voorgerecht van runderrookvlees
Een heerlijk voorgerecht van runderrookvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									monique ottenbros
								
																
									Bereidingstijd:
									 10 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Voorgerechten - Koud
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									zelf bedacht
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Voorgerecht van runderrookvlees te bereiden
      -hak het ei fijn of prak met een vork
-maak een dressing met de mayonaise, olie, azijn en het zakje tuinkruidendressing, een beetje water toevoegen om de dressing "lopend" te maken (dat het als een dikke saus nog net van de lepel afloopt)
-roer het ei door de dressing
-leg op een (klein) bord plakjes runderrookvlees in een ring, leg ze zover mogelijk naar de rand toe, hou je vinger in het midden van iedere plak en leg ze zo neer, dan liggen ze mooi "golvend", laat de plakjes elkaar 2 milimeter overlappen
-leg in het midden een pluk van de botersla
-sprenkel met een soeplepel de dressing over het geheel, goed verdelen dat overal wat ligt
-bestrooi met de geschaafde Parmezaanse kaas
-bestrooi met versgemalen peper
										-maak een dressing met de mayonaise, olie, azijn en het zakje tuinkruidendressing, een beetje water toevoegen om de dressing "lopend" te maken (dat het als een dikke saus nog net van de lepel afloopt)
-roer het ei door de dressing
-leg op een (klein) bord plakjes runderrookvlees in een ring, leg ze zover mogelijk naar de rand toe, hou je vinger in het midden van iedere plak en leg ze zo neer, dan liggen ze mooi "golvend", laat de plakjes elkaar 2 milimeter overlappen
-leg in het midden een pluk van de botersla
-sprenkel met een soeplepel de dressing over het geheel, goed verdelen dat overal wat ligt
-bestrooi met de geschaafde Parmezaanse kaas
-bestrooi met versgemalen peper
Mijn kookverhaal (monique ottenbros)
Dit is natuurlijk een variant op carpaccio, maar toen ik het vorig jaar kerst voor 10 man moest maken (een tijd waarin carpaccio erg duur is) heb ik deze variant bedacht, die veel goedkoper is en (volgens mijn gasten) lekkerder als de standaard carpaccio!
									
                    