KookJij

Vleestomaat gevuld met champignons en geitenkaas

Een heerlijk vleestomaat gevuld met champignons en geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vleestomaat gevuld met champignons en geitenkaas te bereiden

Snijd van de bolle kant van de tomaten een kapje af en hol de tomaten uit. Bestrooi de binnenkant met zout en peper en laat de tomaten omgekeerd uitlekken. Hak de champignons fijn in de keukenmachine. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui even aan. Schep de champignons erdoor en bak deze al omscheppend tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met citroensap en peper. Laat het champignonmengsel iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verkruimel de geitenkaas en snijd de olijven in plakjes. Schep de geitenkaas, olijven en Provençaalse kruiden door de champignons en vul de tomaten met dit mengsel. Zet de tomaten naast elkaar in de ovenschaal. Strooi het paneermeel en de geraspte kaas erover. Bak de tomaten in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Lekker met groene tagliatelle.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Renske

Renske zegt:
Lekker, fris recept. Alleen de bovenkant - het paneermeel met kaas - werd bij mij een harde korst ipv lekker smeuïg. Misschien te voorkomen door de tomaat eerst afgedekt te bakken en dan na twintig minuten het uit de oven te halen, het paneermeel-kaas-mengsel eroverheen te strooien en het dan weer terug te zetten. Ook de hoeveelheid olijven vind ik een beetje zuinig.