Recept
« Terug naar recepten
					
						Vlees: gehaktballetjes in een apart tomatensausje
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Vlees: gehaktballetjes in een apart tomatensausje
Deze tomatensaus heerlijk met gehaktballetjes maar laat jullie fantasie de vrije loop ook heerlijk met gevogelte of wie weet met een heerlijk stukje vis.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke, Elmo & Blondy
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Vlees: gehaktballetjes in een apart tomatensausje te bereiden
- Meng het gehakt met het eike en chapelure deze naar smaak kruiden en balletjes draaien, bak deze even aan in boter.
 - Ajuin in blokjes snijden, olijven halveren, wortelen in blokjes snijden eveneens de appel, look door de perser doen. Stoof aan in een beetje boter goed kruiden de tomatencoulis, suiker, honing en tomatenpuree toevoegen. Laat op een middelmatig vuur sudderen en voeg de balletjes toe. Mijn vriendin zegt laat deze samen trouwen voor een heerlijke sausje met balletjes. Serveer dit gerecht met pasta of aardappelpuree.
 
                    