KookJij

Vlaamse Mosselpan met Tartaarsaus.

Een heerlijk vlaamse mosselpan met tartaarsaus. recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlaamse Mosselpan met Tartaarsaus. te bereiden

Was de mosselen en verwijder de beschadigde of open mosselen. Maak de uien, selderij, peterselie en prei schoon en snijd deze grof.

Breng in een ruime pan 1 dl water, het bier, de boter, het laurierblaadje, de peper en de gesneden groenten aan de kook en laat dit zachtjes in de gesloten pan 3 minuten koken. Voeg de mosselen toe en kook ze, onder af en toe omscheppen, 5 minuten totdat alle mosselen open en gaar zijn. Verwijder dichtgebleven mosselen.

Hak de eieren en snipper de sjalotjes voor de saus en meng ze met peper, zout, azijn en bieslook door de mayonaise.

Schep de mosselen in diepe borden en serveer de tartaresaus erbij. Serveer er frieten of grof bruinbrood bij.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst