KookJij

Vlaamse hutspot

Een heerlijk vlaamse hutspot recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 65 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stamppot
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Varkensvlees
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlaamse hutspot te bereiden


1. Snipper de uien en snij de andere groenten in grove stukken.
2. Schil de aardappelen en deel ze in vier.
3. Bak het vlees goed bruin in hete boter met de gesnipperde uien.
4. Overgiet het geheel met warm water. Voeg de groenten bij, wat peper en zout.
5. Leg de aardappelen er bovenop en laat ze lang en zachtjes stoven in een goed afgesloten pan. Giet desnoods wat water bij.
Serveertip: Dit gerecht wordt pas echt retro als u het opdient in een mooie oude stoofpot. Serveer hierbij afzonderlijk een potje met graanmosterd en uiteraard een glas donker tafelbier.
Tip: *Andere groenten kunnen ook: een hutspot leent zich tot de meest gevarieerde groentebundel en tot grote hoeveelheden.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Leny,
Bedankt voor het compliment.:);)
m.v.g. Bert
Leny

Leny zegt:
Heel leuke recepten.
bertal

bertal zegt:
Hallo kris:
Je hebt gelijk, Ik heb me vergist en varkensvlees en rundvlees verwisseld.
Nomaals sorry
:);)
m.v.g. Bert Allers
kris

kris zegt:
hier in belgie worden lage ribben ook base-cote genoemd, base is het frans voor laag. is vetter dan een kotelet of in het mooi nederland varkensrib. het is dus geen stoofvlees.
bertal

bertal zegt:
Hallo theresia:
Spiering zijn de lage ribben, vlees van 2e kategorie, is stoofvlees van eerste kwaliteit.:);)
m.v.g. Bert Allers
theresia

theresia zegt:
Hi Bert, Met grote belangstelling lees ik jou recepten site - helemaal nu we net in belgië wonen, want hier kan ik wat meer krijgen aan benodigdheden dan in ons nederlandse dorp.Wat moet ik bij lage ribben voorstellen?
Graag je reactie, met vriendelijke groetjes Trees:):o
bertal

bertal zegt:
Kris:
Bedankt voor je leuke reactie.:);)
m.v.g. Bert Allers
kris

kris zegt:
:p echt lekker vlaams!!!!!!!!!!!