KookJij

Vlaamse coteletten

Een heerlijk vlaamse coteletten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2-4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Ria
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vlaamse coteletten te bereiden

Alvorens met de bereiding te beginnen, dient men de tuttifrutti een nacht te laten wellen/weken in trappistenbier. Bak 2-4 haascarbonades in boter met enig peper en zout. Giet de tuttifrutti af en warm intussen het vocht van de tuttifrutti op met de bruine suiker. Haal vervolgens de carbonades uit de pan . Bewaar de carbonades en de tuttifrutti elk apart op een warme plaats. Roer vervolgens het afgevangen vocht in het bakvet en laat het daarna inkoken. De crème fraiche moet op het laatst er doorheen geroerd worden. De saus kan over de carbonades geserveerd worden. Het gerecht kan opgediend worden met aardappelen, ofwel puree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jake

jake zegt:
Beste Franeke. Tutti frutti is een mengsel van gedroogde vruchten, zoals van pruim, peer, etc. Een heel oud gangbaar produkt :D
franeke

franeke zegt:
ik snap niet wat je hiermee bedoeld -de tuttifrutti - sorry maar dat ken ik niet :? !
kan je me iets meer vertellen aub ?
FRANEKE