KookJij

Visbouillon

Een heerlijk visbouillon recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Visbouillon te bereiden


Breng de graten en vis, samen met de in ringen gesneden ui met 1 1/2 liter water en de witte wijn tegen de kook aan.
Bouillon +/- 20 minuten laten trekken en vervolgens zeven.

Visbouillon mag nooit langer dan +/- 30 trekken, de bouillon krijgt anders een tranige smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hayco

hayco zegt:
Dylan heeft gelijk. Langzaam aanbraden met een mirepoix. Ook vet afscheppen en langzaam laten afkoelen, niet in de koelkast, dan slaat hij ook blind. Om hem helder te makenals hij toch blind is is kun je hem met clarifix helderen of trucje met eiwit en eierschalen. Groetjes hayco
Dylan

Dylan zegt:
je kan beter eerst de vis graten aanbraden met een beetje boter of olie samen met de mirepoix. en dan afblussen met witte wijn. dan kan je veel meer smaak uit de visgraten trekken.
ramon

ramon zegt:
Smaakstoffen? De smaak trek je uit de vis. Dat is het hele idee van een bouillon....
tip: gebruik voor het zeven/passeren een doek (even uitspoelen zodat er geen wasmiddelsmaak wordt afgegeven). Hiermee krijg je een mooie, heldere bouillon
Bram

Bram zegt:
Geen smaakstoffen?of pernot?
Dat zal me een flauwe boel worden!!!
Clair

Clair zegt:
Thanks!Had dit nodig voor mn examen!
freddie

freddie zegt:
bedankt man nu kan ik dat gebruiken in me project ":)
martin

martin zegt:
zo eenvoudig en toch goed had ik niet gedacht ,bedankt
An

An zegt:
Eindelijk eens een eenvoudige uitleg die IEDEREEN kan begrijpen en kan toepassen. Bedankt!
De Oppositie

De Oppositie zegt:
Bedankt heb er veel aan gehad voor een recept op school
SSDD

SSDD zegt:
goeie tip,stijl in eenvoud...